252-ма  седмокласници не се явиха на днешното национално външно оценяване

...
252-ма  седмокласници не се явиха на днешното национално външно оценяване
Коментари Харесай

252-ма седмокласници не се явиха на изпита по български език в Пловдив и региона

252-ма  седмокласници не се явиха на днешното национално външно оценяване по български език и литература. За това осведомиха от Регионалното ръководство на образованието. Предварителна поръчка за присъединяване в него бяха подали 6200 възпитаници.

1864 квестори наблюдават за реда в 545 зали на 141 учебни заведения. Изпитен вид 2 бе изтеглен тази заран в Министерството на образованието и науката.

Тестът по български език и литература, който стартира в 9 часа и продължава 150 минути  се състои от 26 задания. От тях 18 въпроса са затворени и включват избор от четири благоприятни условия за отговор. Има 6 задания с къс свободен отговор и една с уголемен свободен отговор. Последната задача е преразказ на неизучаван живописен текст. Изпитът е почнал умерено, няма установени нарушавания на този стадий, прибавиха от РУО-Пловдив.

Резултатът от изпитите в седми клас се употребява като балообразуващ детайл при приема на възпитаници в гимназия. Според измененията в Наредбата за организация на дейностите в учебното обучение от тази година учениците подреждат желанията си и в четвърти стадий на класиране за банкет след седми клас.

С резултата от изпитите десетокласниците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втория гимназиален стадий.

Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, а резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР